Select Page

Díjmentes tranzakciót tesz lehetővé az amerikai LevelUp cég. A bostoni székhelyű cég jelenlegi főprofilja nem az NFC fizetés.

A LevelUp QR kód alapú megoldásuk azt teszi lehetővé, hogy a bankkártya adataiból előállított QR kódot a telefon kijelzőjén megjelenítve, a fizetési terminállal leolvasva fizessünk.

A QR kód leolvasása mellett már az NFC leolvasás is beépítésre került a terminálokba, a közeljövőben nem lesz szükség a terminálok cseréjére. Az üzleti modell legfontosabb része, hogy a terminálokon történő fizetés után nem von le tranzakciós díjat a LevelUp.

Ez az üzleti modell is rávilágít arra, hogy az NFC fizetés egyik fontos hatása az elfogadó terminálok cseréje és az eddig bankkártyás fizetési modell tranzakciós díjainak csökkenése lehet. A terminálok esetében jóval gyilkosabb lesz a harc, mint a wallet alkalmazások terjesztése esetében. Mivel a terminálok fizikai kihelyezésének korlátai vannak, az alternatív fizetés kínáló cégeknek versenyezniük kell a kereskedőkért. Ennek a versenynek az egyik leghatékonyabb eszköze az alacsony díjak kínálása.

A terminálok piacán versenyeznek: Square, PayPal, Visa, MasterCard (PayPass).