Select Page

Az NFC egyre nagyobb figyelmet kap a turizmusban is. Ausztrália már fejlett m-commerce piaccal rendelkezik, a mobil fizetés széleskörűen alkalmazott az országban. A következő lépes az NFC turizmusban történő használata lehet.

Az NFC egyre nagyobb figyelmet kap a turizmusban is. Ausztrália már fejlett m-commerce piaccal rendelkezik, a mobil fizetés széleskörűen alkalmazott az országban.

Az Új Dél Wales kormány egy új, NFC és QR kód alapú szolgáltatást indított, melynek segítségével a turistákat szeretnék több információval ellátni a látványosságok felkeresésekor. A látogatással járó élmény javítandó információs pontokat (NFC matrica, smart poster) helyeznek el, melyek segítségével a korábbinál bővebb, gazdagabb információt adhatnak.

Turisták képesek lesznek megismerni terület a történelmét, beleértve az épületek építésének történetét és az évszázadokkal ezelőtti eseményeket.

A projectben az ausztrál őslakosok szent helye, a The Rocks is NFC alapú információs pontokat kap. Körülbelül 37 történelmi helyszín található a The Rocks környékén, melyek NFC matricák és a QR-kóddal segítségével teszik lehetővé a kapcsolatba lépés a digitális tartalmakkal.

Az NFC turizmus segítő felhasználása csak az első lépés. A projektből származó tapasztalat lesz a később induló, teljesen interaktív szolgáltatások alapja.